Jueves, 11 de Agosto de 2022

Otras localidades

La Sagrada Família reforçarà la seguretat arran l'incendi de la sagristia

1500 turistes van ser desallotjats, però la basílica es va reobrir a la tarda

Així és com ha quedat la sagristia de la Sagrada Família un cop extingit l'incendi

Així és com ha quedat la sagristia de la Sagrada Família un cop extingit l'incendi / Mossos d'Esquadra

El foc va calcinar les parets de la sagristia, els mobles i alguns llibres, i va deixar plena de fum la cripta, que feia poc que s'havia netejat.

La sagristia és un espai de la Sagrada Família de lliure accés, a on no s'ha de pagar entrada perquè s'hi fan misses. El president del patronat del temple, Joan Rigol, apuntava que s'analitzarà si això es revisa o si es miren altres mesures per millorar la seguretat.

L'incendi s'ha declarat en la sagristia quan un home, que segons els responsables de la Sagrada Família tenia la capacitat mental alterada, ha calat foc a les robes de culte que es guardaven en aquestes dependències.

El piròman ha estat agafat in fraganti i retingut per un grup de persones que estaven visitant la cripta fins que han arribat els Mossos de Esquadra i l'han detingut.

El foc ha danyat la cripta, encara que el President del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha assegurat en declaracions a Ràdio Barcelona 'que el patrimoni de Gaudí no ha patit danys. S'han salvat, per exemple, les vidrieres que l'arquitecte va dissenyar per a aquesta part del temple.

Tampoc no s'han produït danys personals de gravetat, encara que 3 treballadors de la basílica i un visitant han inhalat fum i han estat atesos en el proper Hospital de Sant Pau.

El foc ha obligat a desallotjar als 1500 turistes que visitaven el temple en el moment de l'incendi. La majoria d'ells s'han quedat als voltants de la Sagrada Família fins a veure el desenllaç. En aquests moments, els bombers treballen per a ventilar totalment la nau central de la basílica. D'aquests treballs depèn que es pugui reobrir al públic aquesta mateixa tarda.

Crònica de Juanjo Monter i entrevista a Joan Rigol

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?