Economía y negocios

Artur Mas defensa les reformes catalanes i estatals per guanyar competitivitat a llarg termini

El president de la Generalitat, envoltat en un acte dels màxims responsables de l'empresariat català, ha assegurat que <b>"estem al començament del camí"</b> i que els resultats no seran immediats

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat les reformes catalanes i estatals -entre elles la reforma laboral- per guanyar competitivitat a llarg termini. Elpresident ha incidit en el fet que no es pot esperar d'elles que donin resultats de forma immediata però assegura que no hi ha excusa per no fer-les, i més si no costen diners.

Mas reconeix la feina de Rajoy al capdavant del govern de l'Estat. En aquest sentit, el president ha afirmat que "s'està fent feina. I des del Govern de Catalunya intentem donar suport encara que no estiguem al 100% d'acord amb el que es faci. Però és molt important que hi hagi una sensació i un missatge clar del fet que, encara que no es puguin gastar diners, es faran reformes importants i de fons".

Más información

"Aquest és l'inici d'un camí, però no és el final", ha recordat Mas. Tot i que les lleis òmnibus han representat la modificació de més de 80 lleis per simplificar-les i desburocratizar-les, encara hi ha un llarg camí per recórrer fins a garantir un canvi de mentalitat "total" en les relacions entre les administracions i les diferents organitzacions empresarials, locals o ciutadanes. "Hem de fer l'esforç de posar-nos en el lloc de l'altre", ha afirmat.

A Catalunya, ha afegit el president, també es faranreformes en la mesura que ho permetin les competències. Mas ha tret pit de les anomenades "lleis òmnibus" que redueixen burocràcia als empresaris, tot i que la patronal ha alertat que cal seguir avançant encara més en el camí de la simplifició de la paperassa.

Mas ha presidit l'acte de presentació de la campanya de comunicació de les tres primeres lleis òmnibus. A més del president i de representants destacats del Govern, l'acte també ha comptat amb les principals organitzacions empresarials del país. Tant CEPIME, com PIMEC, Foment o l'Associació de Cambres de Comerç han coincidit en la importància de les lleis òmnibus per l'impuls de l'economia a través de la simplificació dels processos administratius.

Els responsables de les quatre organitzacions han destacat el silenci administratiu que s'imposa en la majoria de tràmits administratius, així com la possibilitat de tirar endavant projectes amb la comunicació prèvia i sense necessitat de rebre una autorització administrativa. La simplificació, reducció o supressió de determinats informes o traves burocràtiques també han estat celebrades pels empresaris.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00