Economía y negocios

La Generalitat dicta uns serveis mínims del 65% en hores punta per la vaga de TMB

Els treballadors dels Autobusos de Barcelona confirmen que faran vaga dilluns. Els treballadors del Metro votaran demà si secunden la convocatòria que afectarà de ple el Congrés Mundial de Telefonia Mòbil a Barcelona

s

La Conselleriad'Empresa iOcupació hadictatuns serveismínimsdel 65%en hores punta-entre06.30 i09.30 horesi entre17.00i 20.00-i del 30% la restadel dia perla vaga delstreballadorsde metro ibus deTransports Metropolitans de Barcelona(TMB)convocada per alsdies 27,28 i29 de febrer i1 de març,coincidintambel MobileWorldCongress(MWC).

Segons hainformat la Generalitaten un comunicat,en cas quefinalment lavagala faciuna sola empresade transport, els serveismínims serandel 50%en hores puntai del 20% la restadel dia.

A més,durant elsdiesde vagas'estableix unservei mínimd'un busde barriper a cadascuna deleslíniesduranttot el dia.

Els treballadors voten en assemblea

Más información

Finalment, els treballadors del servei d'autobusos ha decidit confirmar la convocatòria de vaga per dilluns que ve.

Molts treballadors de metro s'han acostat avui a votar si accepten o no la última proposta que els hi va fer la companyia. Recordem que, a grans trets, consistia en mantenir els llocs de feina, pagar els enderrariments de 2011 i pujar els sous dels treballadors un 1'2% aquest any i un altre 1'2 al 2013. A les portes de les urnes, hi havia divisió d'opinions entre els afectats de metro, que tampoc es posen d'acord sobre si aquesta consulta s'hagués hagut de fer de forma conjunta amb els companys d'autobusos.

El secretari general d'UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez espera que els treballadors de metro triïn desconvocar la vaga... un resultat que, recordem, es coneixerà demà a partir de les 12. Sense arribar a anomenar-lo, Álvarez també critica amb duresa el paper, segons ell irresponsable, que ha tingut la CGT, que és el sindicat amb més representació dins dels comitès d'empresa de metro i autobusos. "No m'agrada la radicalitat ni altres coses que no diré perquè no vull que a la propera manifestació que vagi se m'acostin per dir-me "sé on vius". Aquesta és la frase habitual d'algun mafiós d'aquesta companyia que, per cert, no és ni de CCOO ni d'UGT", ha dit.

A hores d'ara la direcció de TMB segueix reunida amb els treballadors d'autobusos per intentar arribar a un acord. El seu comitè d'empresa diu que la consulta de metro és legítima, però admet que els hi treu poder de negociació. Una opinció que contrasta amb la dels treballadors, que estan molt molestos per l'actitud dels sindicats de metro.

Passades les dues de la tarda, la Generalitat ha dictat els serveis mínims. Si finalment les dues companyies decideixen anar a la vaga, seran del 65% en hores punta (de 6:30 a 9:30 i de 17:00 a 20:00) i del 30% durant la resta del dia. En cas que només una de les dues decideixi seguir endavant amb les protestes, aquests mínims seran del 50% en hores punta i del 20% a la resta de franges.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00