Domingo, 27 de Noviembre de 2022

Otras localidades

La plantació de marihuana de Rasquera, a referèndum

L'Ajuntament de Rasquera convoca una consulta vinculant sobre la plantació de cannabis el proper 10 d'abril.

El consistori ha enviat una carta als habitants del poble per tal d'informar-los que el proper dimarts 10 d'abril es celebrarà una consulta vinculant sobre la plantació de cànnabis al poble, per tal de decidir si el projecte es retira o segueix endavant.

La decisió, segons ha informat l'Ajuntament, s'haurà de prendre per un mínim del 75% dels vots emesos.

Concretament la consulta no només serà de la plantació de marihuana. Es posaran sobre la taula les opcions de tirar endavant les mesures del Pla Anticrisi on s'inclou la plantació de marihuana. La pregunta serà sí o no. En cas que guanyi el no, es revocarà la decisió presa en el Ple Extraordinari Urgent del passat 29 de febrer. En el cas que guanyi el sí el projecte seguirà endavant.

La celebració d'aquesta consulta neix de la petició feta per l'oposició de CiU amb Bernad Farnós al capdavant, que van reclamar de forma insistent durant el ple.

Per altra banda, la carta també informava que els propers 15,16,17 els representants i promotors de la plantació resoldran els dubtes dels veïns i emetran un informe amb crítiques i millores del projecte.

A part dels dubtes que puguin tenir els veïns, aquest projecte també ha aixecat dubtes legals entre les administracions públiques.

La setmana passada la delegada del govern a Catalunya, Llanos de Luna demanava a l'Ajuntament de Rasquera les actes del ple municipal i tota la documentació, expedients i informes sobre el cultiu. El mateix dia Fiscalia de Tarragona obria diligències per investigar el cas. És per això que el consistori anuncia que sol·licitarà una reunió amb la Fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya Teresa Compte, i amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso.

Divisió d'opinions entre els veïns de Rasquera sobre el projecte de plantació municipal de marihuana

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?