Economía y negocios

La Generalitat creu que l'anunci de noves retallades demostra desesperació i no planificació

El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha apuntat que l'últim anunci de retallades en sanitat i educació és més fruit de la desesperació per calmar els mercats que de la planificació. Homs ha destacat que, a més, "els ha sortit el tret per la culata" perquè tots els indicadors mostren una reacció negativa.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, en una imatge d'arxiuRADIO BARCELONA

La Generalitat assegura que la retallada del Govern de 10.000 milions d'euros en sanitat i educació reflecteix "desconcert" i genera incerteses en lloc de confiança.

El portaveu de l'executiu català, Francesc Homs, ha valorat així, en roda de premsa després de la reunió del govern autonòmic, la retallada que aquest dilluns va anunciar mitjançant una nota de premsa l'Executiu de Mariano Rajoy, i que afecta a uns serveis públics que presten les autonomies.

Más información

Homs ha indicat que el Govern rebutja la retallada tant a nivell formal - per com s'ha anunciat - com pel contingut, i ha assegurat que, davant aquesta situació, "creix el rebuig" des de l'Executiu català davant els pressupostos generals de l'Estat presentats pel Govern.

Francesc Homs ha avisat que no es pot retallar més en assistència sanitària encara que ha apuntat altres alternatives que s'han estudiat des de la Generalitat, com la possibilitat de cobrar per la manutenció als hospitals per períodes superiors a les 24 hores.

Homs, de tota manera, adverteix que aquesta mesura tindria "totes les excepcions que fossin necessàries per a determinats col.lectius"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00