Sociedad

La Fiscalia Anticorrupció s'havia de reunir amb Urdangarín i Torres aquesta setmana

El fiscal que investiga la presumpta malversació de fons a l'Institut Nóos s'havia de trobar amb els advocats dels dos imputats perquè li oferissin un pacte que passaria per acceptar la culpabilitat a canvi d'evitar l'ingrés a presó

La Fiscalia Antorrupció s'havia de reunir a finals d'aquesta mateixa setmana amb els representants legals d'Iñaki Urdangarin i el seu exsoci a l'Institut Nóos, Diego Torres, per escoltar la proposta d'un pacte. L'acord passaria perquè els dos imputats reconeguessin la culpabilitat i paguessin tres millons i mig d'euros a canvi d'evitar la presó. La pròpia Fiscalia admet que la trobada s'havia de celebrar en breu, de fet diu que continua en peu.

Más información

Segons ha pogut saber la CADENA SER, el fiscal anticorrupció que investiga la presumpta malversació de fons públics a l'Institut Nóos, Pedro Orrach, s'havia de reunir aquest dijous i divendres per separat amb les defenses d'Iñaki Urdangarin i el seu exsoci, Diego Torres, per abordar un pacte amb els dos imputats.

En aquest acord, Urdangarín i Torres acceptarien declarar-se culpables, retornar els diners malversats i pagar una indemnització de 3 milions i mig d'euros, a canvi d'una condemna de màxim dos anys que els evitaria anar a la presó.

Fonts jurídiques consultades per la SER asseguren que aquesta reunió continua en peu, malgrat les filtracions, i atribueixen aquest canvi d'estratègia als últims moviments de l'exsoci d'Urdangarín, que fa uns dies va remetre al jutge Castro correus electrònics firmats pel Duc de Palma on s'explicitaven gestions del Rei i la Infanta per afavorir els negocis d'Urdangarín.

L'advocat que representa Diego Torres, Manuel Gonzalez Peeters, ha negat haver ofert cap pacte a la fiscalia, tot i que no ha precisat si s'haurien plantejat aquesta possibilitat.

Pedro Jiménez

Pedro Jiménez

Redactor Jefe en la Cadena SER. Antes he pasado por los equipos de Hora 14, Radio Madrid, Fin de Semana,...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00