Sociedad

Els comerciants demanen a Xavier Trias que impedeixi l'ocupació de 4 dies de la plaça de Catalunya

Les entitats comercials argumenten que la protesta del moviment 15-M tindrà un efecte negatiu sobre l'economia de la ciutat

La Fundació Barcelona Comerç, la Confederació de Comerç de Catalunya i el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona s'oposen a una nova ocupació de la plaça de Catalunya encara que sigui de quatre dies. Aquest dijous, el moviment 15-M ha anunciat que en commemoració al 1r aniversari del moviment dels 'indignats s'ocuparà la plaça de dissabte a dimarts. Tot i tenir data d'acabament, les associacions de comerciants han demanat a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que reconsideri l'autorització municipal i impedeixi l'ocupació de l'àgora durant els quatre dies. Ho argumenten per l'"efecte negatiu que pot tenir sobre l'economia de la ciutat".

Les entitats de comerciants consideren que "aquestes ocupacions alteraran el ritme de la ciutat" sobretot dissabte per la manifestació que hi ha convocada "en un dia i unes hores en què l'activitat comercial es veurà greument afectada".

Más información

A banda, avisen que "també s'ha de tenir en compte el cost que hauran de suportar els contribuents pel que fa als serveis de seguretat, de neteja i de manteniment de l'espai públic".

Per tot plegat, esperen que l'Ajuntament "garanteixi la seguretat ciutadana" i adopti "mesures preventives que permetin que aquestes iniciatives es realitzin en pau, tranquil·litat i civisme per a tots".

Tot i així, remarquen que no es "qüestiona la iniciativa de la protesta" i afirmen que "defensen la lliure expressió i manifestació dels ciutadans". Podrien entendre l'ocupació d'un dia de durada, diuen, però quatre dies ho troben "del tot excessiu".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00