Sociedad

El president del TSJC admet que el cas Dívar malmet la justícia

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, evita criticar Carlos Dívar i desvincula la polèmica política del dia a dia del treball dels jutges

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, evita criticar Carlos Dívar però admet que la polèmica pel fins ara president del Consell General del Poder Judicial ha malmés la Justícia. Gimeno assegura que el cas Dívar és estrictament polític i que s'ha d'intentar desvincular de la feina judicial que els magistrats fan dia a dia.

Gimeno recorda que el Consell General del Poder Judicial és un òrgan "estríctament polític" i desvincula la polèmica pels viatges i les despeses de Dívar, que han forçat la seva dimissió, de la feina diaria dels jutges.

Más información

El president del TSJ no amaga que, a ulls de la ciutadania, "la justicia n'ha sortit mal parada", però evita la crítica personal a Dívar.

Assegura que l'expresident del CGPJ ha "sabut assumir la responsabilitat de la manera que ha considerat més correcte i de la manera que el Consell ha vist millor".

"No hi ha cap critica personal ni ètica, ha sigut més aviat política", assegura Gimeno, que matitza que "un és responsable polític i quan les coses no surten bé ha de saber el que ha de fer".

El president del TSJ també ha criticat la proposta de la presidenta madrilenya, Esperanza Aguirre, de suprimir el Tribunal Constitucional i integrar-lo dins del Suprem. Diu Gimeno que hi està "absolutament en contra" i recorda quan diu aquestes paraules que ell és "una persona molt moderada en els seus pronunciaments".

Gimeno espera que Aguirre deixés anar la proposta "sense prèvia reflexió" i assegura que el Constitucional "és un òrgan bàsic pel desenvolupament de la nostra Constitució", independentment "que es pugui millorar i que no sigui tant lent a l'hora de resoldre".

Gimeno també ha agraït la incorporació de 53 nous fiscals a Catalunya per agilitzar els tràmits judicials. La majoria dels nous representants del ministeri públic a Catalunya són dones.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00