Economía y negocios

Mas-Colell insta l'Estat a aplicar-se una"cura d'aprimament"

El conseller d'Economia, Andreu Mas - Colell afirma <b>"que s'apliqui primer la lliçó l'Estat i que després demani més retallades"</b>

És la resposta de la Generalitat a Mariano Rajoy després que tornés a situar ahir les comunitats autònomes en el punt de mira com a responsables principals de la desviació del dèficit espanyol

El conseller d'Economia Andreu Mas-Colell ha reiterat avui l'argument que Catalunya ja ha fet els deures i emplaça novament el Govern central a "retallar tal i com l'indica Europa". El conseller ha afirmat que "no cal proposar mesures perquè ja les dictaran des d'Alemanya".

La Generalitat fa setmanes que reclama a Madrid que cumpleixi les recomanacions del Fons Monetari Internacional i que, per tant, baixi els sou dels funcionaris i apugi l'IVA.

Más información

D'altra banda, l'executiu ha aprovat un projecte de llei que permet transformar les caixes en fundacions de caràcter especial per preservar l'obra social. Aquesta afecta les caixes que han perdut el control de la institució financera a través de la qual instrumentaven la seva activitat. Les fundacions seran presidides per un patronat majoritàriament privat i els patrons seran personalitats del món de la cultura, la ciència, l'economia o qualsevol àmbit relacionat amb l'activitat de la fundació. Comptaran amb el patrimoni que tenien i que, segons el conseller, està completament sanejat.

Avui també ha estat un dia de presa de decisions polítiques relacionades amb l'economia. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat ja els grups parlamentaris a la segona cimera sobre el Pacte Fiscal. Aquesta es farà el dia 12 de juliol al mateix Palau de la Generalitat. Val a dir, que el mandat que el president va fer als grups va ser el de complir escrupulosament el calendari per tal de tancar l'acord a Catalunya i per tant celebrar el ple del Pacte Fiscal aquest mes de juliol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00