Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 26 de Septiembre de 2022

Otras localidades

La Fiscalía de Barcelona investigarà els sous de directius de Catalunya Caixa

S'han obert diligències per tal d'aclarir suposades irregularitats en les altes retribucions que haurien cobrat alts directius d'aquesta entitat que, recordem, ha necessitat ajuts públics per capitalitzar-se i que actualment está en procés de subhasta

La Fiscalía de Barcelona investigarà els sous de directius de Catalunya Caixa

ACN

Catalunya Caixa assegura que els sous dels responsables de l'entitat s'emparen en la legalitat i s'han fixat amb transparència

La direcció de Catalunya Caixa s'ha posat a disposició de la justícia per aclarir les retribucions que estiguin sota sospita després de saber que la Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació d'ofici per suposades irregularitats en els sous que haurien cobrat alts directius de l'entitat. Catalunya caixa, recordem-ho, ha necessitat ajudes públiques per capitalitzar-se i actualment està en procès de subhasta.

El fiscal anticorrupció Fernando Maldonado s'encarregarà d'investigar els comptes d'aquesta entitats des del 2008 i fins ara per esbrinar "si hi va haver anomalies a l'hora de fixar els elevats sous i retribucions que havien de cobrar aquests alts directius de Catalunya Caixa". La Fiscalia ja ha demanat informació al Banc d'Espanya sobre els sous dels responsables d'aquesta entitat fins i tot els possibles fons de pensions.

El portaveu de la fiscalia recorda en un comunicat que Catalunya Caixa "ha rebut ajuts de l'Estat. Es tracta d'indagar si aquestes quantioses retribucions han sortit de les arques públiques i si hi poden haver hagut irregularitats o fins i tot si es pot haver comès algun delicte".

A través d'un comunicat, Catalunya Caixa assegura que la retribució dels actuals alts càrrecs de l'entitat s'han determinat seguint, diuen, "en tot moment i escrupolosament, els procediments i normes legalment establerts". Parlen de transparència i plena aprovació i coneixement del Banc d'Espanya i del FROB, actual accionista majoritari de l'entitat. També es posen a disposició de la fiscalia assegurant que "les retribucions han estat revisades i verificades pels organismes reguladors".

Els sous que han cridat l'atenció del fiscal de Barcelona

La fiscalia ha decidit actuar després de conèixer a través d'informacions publicades als mitjans de comunicació que el president Adolf Todó va cobrar l'any passat un sou anual d'1,5 milions d'euros i el director general de Catalunya Caixa, Jaume Masana, 866.000 euros. El conjunt del consell d'administració i l'alta direcció de Catalunya Caixa va cobrar més de 5 milions d'euros.

L'entitat recorda però que, d'acord amb la normativa de retribucions d'alta direcció d'entitats financeres amb participació pública, des d'aquest any, aquests directius, president executiu i conseller delegat, tenen un salari de 300 mil euros amb una clàusula d'indemnització limitada a dues anualitats.

L'actual president de l'entitat, Adolf Todó va incorporar-se a l'entitat el 2008. En l'última etapa de Caixa Catalunya del 2005 al 2010, l'ex ministre socialista Narcís Serra va ocupar el càrrec de president no exectiu de l'entitat i en va marxar quan es va concretar la fusió amb les caixes de Tarragona i Manresa.

El comentari de l'escriptor, periodista i col·laborador del programa El Balcó, Francesc Marc Álvaro

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?