Economía y negocios

El Parlament ha aprovat la modificació de la llei de caixes d'estalvi de Catalunya

El text aprovat permet que les entitats d'estalvi es transformin en fundacions de caràcter especial per tal de poder preservar la seva obra social

ACN

La modificació de llei s'ha aprovat amb el vot de tots els grups parlamentaris excepte Iniciativa, Ciutadans i Solidaritat

Más información

Aquesta modificació afecta únicament les caixes participades pel FROB o les que formen part d'un Sistema Institucional de Protecció i que per tant han cedit tot o part del seu control. Són l'antiga Caixa Laietana, CatalunyaCaixa i també el BBVA que haurà de decidir si manté una única fundació per l'antiga Unnim o si en crea tres de noves per les caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu. El conseller d'Economia Andreu Mas-Colell, justifica la modificació amb un triple objeciu: "l'assegurament de les obres socials de les caixes catalanes, el seu arrelament al territori i la seva tutela per part de la Generalitat".

El Parlament ha donat suport al projecte del Govern, tot i l'oposició d'ICV, Solidaritat i Ciutadans que han criticat que la modificació s'hagi tramitat sense la possibilitat de presentar esmenes.

Ara les caixes tenen un període màxim de sis mesos per adaptar-se a la nova llei. Aquestes fundacions de caràcter especial les presidirà un patronat de vint membres, la majoria del sector privat i relacionat amb l'activitat de la fundació, i el seu mandat no podrà excedir els sis anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00