Sociedad

Mig miler de persones es manifesten a Barcelona contra les retallades en la sanitat pública

La Plataforma pel Dret a la Salut ha celebrat aquest dissabte la primera convocatòria en defensa del sistema sanitari i en contra de les retallades

Els manifestants convocats per la Plataforma pel dret a la salut, a Barcelona.ACN

Aquesta nova plataforma és transversal, integrada per sindicats, partits polítics, associacions de veïns i col·lectius d'immigrants, entre d'altres.

En total una cinquantena d'entitats formen part d'aquesta plataforma. Aquest matí s'han concentrat, a la rambla del Raval de Barcelona per maifestar-se fins a la Plaça Sant Juame, en contra les retallades a la sanitat pública.

Más información

A la marxa hi han participat més de 300 persones, amb pancartes, xiulets i euros de xocolata. La plataforma rebutja el co-pagament dels medicaments o la limitació dels serveis sanitaris als immigrants sense papers. Unes mesures que l'estat va implantar el 20 d'abril, i es que se sumen a l'euro per recepta de la Generalitat.

La d'avui ha estat la primera mobilització d'aquesta plataforma nova. Però no serà l'últma. De moment ja han anunciat que pel proper 1 d'agost faran concentracions a tots els barris de Barcelona en contra de l'euro per recepta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00