Sociedad

Creix la tensió entre Convergència i Unió i el Partit Popular

L'increment per part de l'Estat dels peatges catalans i l'aprovació del Pacte Fiscal són les pedres de toc del trencament d'una relació que es pot materialitzar al setembre en la negociació dels pressupostos del govern català.

El portaveu adjunt del PP al Parlament, Santi Rodríguez, insta la Generalitat a reduir un 40% els seus peatges per tal d'igualar-los als de l'Estat a Catalunya. Replica així al conseller de Territori, Lluís Recoder, a qui ha recordat la seva responsabilitat sobre les autopistes de la Generalitat, un 176% diu més cares que les de l'Estat en territori català. Ha reconegut que no li agrada que s'hagin apujat els peatges, però ho justifica per les dificultats que travessa el govern espanyol.

El PP es marca el Debat de Política General com a límit per avaluar si continua oferint els seus "suports" parlamentaris al Govern i denuncia el que qualifica de "rauxa independentista" de Convergència amb el Pacte Fiscal. De la seva banda, el PSC insta Convergència a trencar la seva "dependència política" del PP. Estan disposats a estar a la comissió de seguiment de la negociació sobre el Pacte Fiscal però vol que sigui Artur Mas qui els ho demani.

Más información

Iniciativa qualifica d'escenificació la picabaralla entre el govern de CiU i el PP i diu que ho fan per "tapar la vergonya de les seves polítiques econòmiques". Sobre l'amenaça del PP de retirar el suport a Mas, els ecosocialistes creuen que és el reconeixement de l'existència "d'un pacte de ferro" entre ambdós.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00