Economía y negocios

En perill 10.000 treballadors del sector públic

UGT avisa que 10.000 empleats del sector públic poden perdre la feina d'aquí a final d'any. Segons el sindicat aquesta serà la conseqüència del Reial Decret sobre la legislació d'expedients de regulació que està tramitant el govern central.

Manifestació de treballadors del sector públicACN

Segons UGT si el decret finalment s'aprova, els empleats del sector públic no podran acollir-se a una suspensió de contracte temporal en cas d'expedient de regulació, cosa que els abocaria directament a l'acomiadament.

L'esborrany de Reial Decret del govern espanyol aborda els expedients de regulació tan en el sector públic com privat. En el cas de l'àmbit públic, la UGT de Catalunya avisa que la proposta s'acaba aprovant, pot comportar una allau d'acomiadaments de treballadors.

El secretari d'organització de la federació de serveis públics de la UGT xifra en 10.000 el nombre d'empleats públics que poden perdre la feina a Catalunya fins a final d'any.

Más información

Segons la UGT el decret no preveu la possibilitat de mobilitat laboral ni expedients de regulació temporal als treballadors públics cosa que, afirmen, farà augmentar els acomiadaments.

El sindicat ha convocat avui una protesta davant la delegació del govern espanyol a Barcelona.

Una cinquantena de persones hi han acudit, la majoria vestits de negre per simbolitzar el dol pel que creuen que és la mort del sector públic

Joan Carles Gallego vaticina vaga general abans de finals d'any

00:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120809csrcsreco_1.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00