Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 19 de Enero de 2020

Otras localidades

Set noves exhumacions a Catalunya pels casos de nens robats

De les gairebé 150 denúncies, el fiscal n'ha hagut d'arxivar una trentena, perquè els cossos dels petits s'havien enterrat en fosses comunes

La Fiscalia de Barcelona ha ordenat set noves exhumacions aquesta tardor per continuar investigant els casos de nens robats, les denúncies de mares que asseguren que van passar per un part irregular i que volen averiguar si el seu fill va acabar morint com els van dir els metges o si algú el va entregar a una altra familia. De les gairebé 150 denúncies, el fiscal n'ha hagut d'arxivar una trentena, perquè els cossos dels petits s'havien enterrat en fosses comunes, un obstacle que la Fiscalia tem trobar-se en almenys una altra trentena de casos.

Fins ara la Fiscalia de Barcelona ha ordenat exhumar cinc nínxols. En tots hi han aparegut restes òssies d'infants, però segons asseguren, en alguns dels casos, estan tan deteriorades que es fa complicat pensar que es podrà cotejar l'ADN del petit amb el de la mare denunciant per comprovar si es tracta del fill biològic.

De moment, els investigadors esperen els resultats de les proves, que encara han d'acabar, i mentrestant, segons ha sabut la CADENA SER, el Fiscal d'Odi i Discriminació, ha encarregat 7 noves exhumacions per la tardor, que no seran les últimes.

La Fiscalia també ha demanat una nova pròrroga al Fiscal General de l'Estat per continuar investigant el centenar de casos que encara estan oberts. La resta, una trentena, s'han hagut d'arxivar perquè els cossos dels suposats nadons morts es van enterrar en fosses comunes.

I aquí la Fiscalia no pot actuar perquè violaria la intimitat de tots els difunts enterrats i li seria gairebé impossible localitzar les restes que busca. De fet, el de les fosses comunes és el principal obstacle amb què ha topat la Fiscalia, que preveu que almenys una trentena més dels casos oberts puguin seguir el mateix camí.

La intenció és acabar el gruix de la investigació a principis de l'any vinent. D'aquí que s'hagi intensificat la presa de declaracions, més de 180 n'ha fet la Guardia Civil, la recopil·lació d'historials clínics i l'obertura de nínxols.

Un cop hagi estirat tots els fils, enviarà als jutjats tots els casos on hagi trobat indicis de delicte, tot i que NO serà un mateix jutge qui els continui investigant, perquè de moment encara no ha aparegut una trama comuna que pugui agrupar-los.

Entrevista a Antonio Barroso, president d'ANADIR i Anna Páez, secretària de SOS BEBES, sobre els nens robats

Entrevista al Balcó de Gonzalo Porset, un afectat pel cas dels nadons robats

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?