Últimas noticias Hemeroteca

Junqueras repta a CiU i a ICV a presentar-se en una llista conjunta per proclamar la independència

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, repta a Convergència i Unió i a Iniciativa per Catalunya a presentar-se en una llista conjunta en les properes eleccions amb l'objectiu de proclamar la independència.

Junqueras descarta entrar al Govern si no és per a constituir Catalunya en Estat propi.

El president d'ERC arribant aquest dissabte a la UCE de Prada / ACN

En declaracions a l'ACN Oriol Junqueras ha explicat que estaria disposat a renunciar a encapçalar la seva pròpia llista si és per guanyar les eleccions, proclamar la independència de Catalunya i convocar un referèndum que ho avalés. Junqueras ha descartat formar part del govern ara i en el futur si no és per construir un estat propi: "A les properes eleccions no demanarem menys del que vam demanar al 2010, per tant a les properes eleccions esperem que la força que guanyi convoqui un referèndum per l'autodeterminació, i si no és per fer això, nosaltres no hi serem"

El president d'Esquerra Republicana insta al president Mas a construir una hisenda pròpia de manera unilateral, és a dir, al marge de la negociació del pacte fiscal amb el govern central i sense necessitat de convocar eleccions anticipades. Segons Junqueras, el president de Catalunya té la majoria parlamentària suficient per tirar-ho endavant.

Precisament la construcció de la hisenda pròpia és una de les condicions que Esquerra exigeix al govern per donar suport als pressupostos del 2013. A banda d'un canvi en la política pressupostària i d'un compromís per evitar els casos de corrupció que actualment esquitxen a Convergència Democràtica de Catalunya.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?