Miércoles, 10 de Agosto de 2022

Otras localidades

Wert vincula l'independentisme amb l'Escola Catalana

El Ministre d'Educació també ha afegit que, en els próxims tres anys, el Ministeri reforçarà l'ensenyament en castellà a les aules perquè l'atenció individualitzada que garanteix el govern català no és suficient

José Ignacio Wert, nuevo ministro de Educación, Cultura y Deporte

José Ignacio Wert, nuevo ministro de Educación, Cultura y Deporte / EFE

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha dit aquest dimarts que hi ha "algunes evidències" que vinculen l'augment del sentiment independentista en algunes comunitats "amb la direcció que ha portat el sentit educatiu", i posa en dubte que els principis constitucionals d'igualtat, solidaritat i equitat estiguin ben atesos quan, per exemple, al País Basc la despesa en educació per alumne és el doble que a Andalusia.

En una entrevista a Telemadrid recollida per Europa Press, ha precisat que la seva reforma no pretén ser una recentralització sinó "eliminar el que ha estat el desenfocament que ha tingut el procés educatiu a Espanya": ha posat com a model Finlàndia a l'entendre que aquest país dóna una immensa autonomia als centres educatius, però manté un currículum nacional i avalua d''acord amb unes pautes ben definides.

Preguntat si el Govern central és incapaç que es compleixi la Constitució i que a Catalunya i a Balears es pugui estudiar en castellà, s'ha mostrat "fermament disposat" a resoldre-ho però ha matisat que va més enllà de l'Alta Inspecció de l'Estat.

"No ha de quedar el menor dubte respecte que en aquesta legislatura aquest tema tindrà una solució pràctica, perquè el problema no és el que digui la llei, que ho diu clarament, i és que tot el món té dret que el castellà sigui la llengua vehicular que rebi l'educació. No n'hi ha prou amb l'anomenada atenció individualitzada per entendre aquest dret, sinó que cal fer-ho efectiu i jo garanteixo que així ho farem", ha assegurat.

D''altra banda, ha assenyalat que "aquesta no és una llei ideològica sinó que està inspirada en dos objectius molt clars": Així, ha mostrat la seva intenció d''eliminar l'existència de 17 sistemes autonòmics amb diferents rendiments i inversió i millorar el rendiment educatiu, ja que Espanya té més del doble de taxa d'abandonament educatiu aviat respecte als països en els quals els joves han de competir.

Ignacio Wert: "Hi ha evidències que relaciones el creixent del sentiment independentista amb la direcció que ha portat el procés educatiu"

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?