Sociedad

Homs demana a Rajoy respecte pels ciutadans independentistes

Replica al president del Govern que els comptes espanyols sí que són un atac al benestar dels catalans

ACN

El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha demanat al president espanyol, Mariano Rajoy, que demostri "respecte" pels ciutadans independentistes que viuen a Catalunya. Després que Rajoy digués dilluns a Euskadi que la independència és un "disbarat de dimensions colossals" que no acceptarà "de cap manera", i que és un "torpede a la línia de flotació" del benestar, Homs ha replicat que el que realment ataca el benestar, en aquest cas dels catalans, són les xifres i inversions previstes en els pressupostos generals de l'Estat. Al seu parer, aquestes afirmacions "poden resultar ofensives" per a una part important de la ciutadania.

Más información

Homs ha demanat a Rajoy respecte per als ciutadans, ja no tant per als polítics o per al Govern, sinó pe als "milers de catalans que mereixen ser tractats d'una altra manera". Després de titllar les declaracions del president espanyol d'"ofensives", ha subratllat que si es tracta d'analitzar "disbarats colossals o torpedes a la línia de flotació del benestar, només cal mirar els pressuposts espanyols del 2013". Allà es trobaran, ha continuat, "molts exemples on es posarà de manifest que allò que afecta la línia de flotació del benestar dels catalans és precisament el pressupost de l'Estat".

També ha tornat a referir-se a les declaracions del ministre d'Assumptes Exteriors, José Ignacio Margallo, que va opinar que el clam del Camp Nou de diumenge va perjudicar la imatge d'Espanya. Si Homs dilluns ja va titllar aquesta actitud de "no democràtica", aquest dimarts ha considerat aquestes declaracions "poc afortunades", perquè "el que crea mala imatge a un país no és que la gent s'expressi lliurement, sinó que es facin les coses malament; que quan s'expressa lliurement i pacíficament, després se'l renyi". "Això dóna un aire d'una nota democràtica més aviat baixa", ha conclòs.

En les societats democràtiques, ha insistit Homs, si la gent s'expressa de forma cívica i pacífica, com al Camp Nou, pot no agradar, però "no es pot dir que això genera mala imatge".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00