Sociedad

Dimiteix la directora d'un programa del Canal 33 on es disparava contra una caricatura del Rei

Al programa del Canal 33 "Bestiari il.lustrat" un escriptor apareixia disparant contra caricatures del rei Joan Carles, l'imputat per l'espoli del Palau de la Música, Fèlix Millet, i del columnista Salvador Sostres

La caricatura del rey Juan Carlos contra la que se disparó en el programa "Bestiari il.lustrat" de la televisión catalanaTV3

Segons publica el diari El Mundo, la directora del programa va dimitir ahir a la nit i TV3 ha demanat disculpes i ha retirat l'espai de la seva pàgina web. El comunicat reconeix que l'emissió contenia elements que "atemptaven contra els principis ètics i democràtics que regeixen la cadena"

El programa "Bestiari il.lustrat" del Canal 33 (el segon canal de la televisió catalana) va emetre dimarts una entrevista amb el guionista i escriptor Jair Domínguez, autor de la novel.la "Hawaii Meteor" en què quatre terroristes fan un viatge suïcida per matar el rei i proclamar la independència de Catalunya.

Más información

A l'espai, Jair Domínguez explica per què havien de rebre un tret. Després s'escoltava la detonació i més tard apareixien taques de sang sobre una caricatura del Rei, de Millet i de Sostres.

Aquest programa li ha costat el lloc a la seva directora, Mai Balaguer, que segons el diari El Mundo va dimitir ahir a la nit.

TV3 ha demanat disculpes amb una nota en què s'assenyala "la direcció de la televisió catalana rebutja qualsevol al.lusió a la violència".

El comunicat reconeix que l'emissió contenia elements que "atemptaven contra els principis ètics i democràtics que regeixen la cadena" i lamenta que aquests "hagin estat ofensius i hagin ferit la sensibilitat de persones i institucions".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00