Martes, 27 de Septiembre de 2022

Otras localidades

Mas reconeix que l'atur és "un drama social de primera magnitud"

El president de la Generalitat creu que la clau per lluitar contra la desocupació rau en les petites i mitjanes empreses i reclama atribuir "un valor, un respecte i un prestigi social" a les companyies

El president de la Generalitat, Artur Mas, a la inauguracó del IV Congrés del SEiEM

El president de la Generalitat, Artur Mas, a la inauguracó del IV Congrés del SEiEM / ACN

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat aquest dissabte les xifres d'atur de l'EPA de "drama social de primera magnitud". El president català defensa que qui té les claus per reduir-ne les xifres és la mitjana, la petita i la microempresa. "És qui està més preparat per donar ocupació", ha assegurat en l'obertura del quart Congrés Nacional del Secretariat de l'associació Secretariat i Empresa (SEiEM), al Palau de la Generalitat. Per fer-ho, ha afegit el president, cal entendre que el concepte d'empresa no signfica només empresari i que per tant se li ha d'atribuir "un valor, un respecte i un prestigi social".

El president de la Generalitat, Artur Mas, considera que les xifres d'atur de l'EPA que es van fer públic aquest divendres són "un drama social de primera magnitiud". Així ho ha assegurat durant la inauguració del IV Congrés Nacional del Secretariat, que organitza l'Associació Secretariat i Empresa (SEiEM). El president creu qui té la clau de volta per reflotar l'ocupació són les pimes i les microempresa. Estan "més preparats per donar ocupació", ha dit. I ha insistit que la tendència ja no passa per l'administració i fins i tot tampoc per les multinacionals.

Per això, el president de la Generalitat ha fet una crida a la societat a intentar canviar el concepte d'empresa per atribuir "un valor, un respecte i un prestigi social". Ha recordat que les companyies no són només els empresaris sinó que també s'ha d'entendre l'empresa com un tot amb valor social. "És un error" concebre les empreses a vegaes com un element "pecaminós". I ha assegurat que l'empresa és "la cèl·lula" de l'economia tal com la família ho és de la societat.

Davant d'un auditori amb públic majoritàriament femení i de diferents punts de l'Estat, el president ha recordat la història de l'autogovern de Catalunya i el procés de construcció d'un edifici simbòlic com el Palau de la Generalitat. Si s'explica que l'organització política i social és un "impuls" que va convertir Catalunya "la primera democràcia d'Europa" al segle XIV, "s'entén millor" que la identitat catalana estigui "arrelada" i que existeix l'aspiració nacional, ha dit.

25/10/12 Atur Sergi López

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?