Sábado, 03 de Junio de 2023

Otras localidades

Crisi també als cementiris

L'augment de l'IVA ha disparat els costos d'un enterrament fins a 700 euros als cementiris de Barcelona. Segons dades de l'empresa que gestiona els serveis funeraris a la capital, també han augmentat un 45% el nombre de persones que demanen pagar de forma fraccionada els costos d'un enterrament.

Crisi també als cementiris

ACN

La pujada de l'IVA del 8 al 21% en els serveis funeraris ha provocat que les famílies facin enterraments més austers. El cost mitjà ha augmentat en fins a 700 euros, i això ha portat a moltes famílies a retallar serveis complementaris, com l'ornamentació floral o el trasllat

Segons les dades del grup Mémora, que gestiona els serveis funeraris a Barcelona, el cost mitjà dels enterraments ha pujat entre 500 i 700 euros per als clients que no tenen contractada una assegurança, i aquest any un 45% més de famílies s'han acollit a la possibilitat de fer un pagament fraccionat del servei.

Más información

Comprar menys unitats florals, reduir els costos de trasllat, o fins i tot que sigui la família qui, després de d'una incineració, porti personalment l'urna al seu destí. Són alguns exemples de mesures que adopten les famílies per reduir costos. Eduard Vidal, director general del grup Mémora, explica que tot i que aquesta tendència ja va començar amb la crisi econòmica, s'ha accentuat amb la pujada de l'IVA.

A mitjans de l'any que ve el grup funerari ampliarà el seu servei a l'àrea metropolitana amb l'obertura d'un nou tanatori al centre de l'Hospitalet. A més, aquest 2013 també iniciarà un servei d'assistència psicològica per telèfon les 24 hores i gratuïta.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?