Sociedad

Geli confia que el PSOE rectificarà i avalarà el dret a decidir

L'exconsellera de Salut entre 2003 i 2007 i diputada del PSC al Parlament, Marina Geli, confia que el PSOE rectificarà i avalarà el dret a decidir de Catalunya en un referèndum sobre el seu encaix amb la resta d'Espanya

ACN

En un entrevista a Europa Press, Geli ha sostingut que, impulsat pel PSC, el PSOE ja ha fet el "pas important" de defensar un Estat federal i la reforma de la Constitució, i ha augurat que el següent pas serà donar el seu vistiplau que els catalans es pronunciïn en referèndum

"El dret a decidir és un procés que haurà de fer. Crec que el PSOE haurà de liderar Espanya i introduir aquest element", ha sentenciat l'exconsellera sobre el partit que lidera Alfredo Pérez Rubalcaba.

Más información

Geli ha avisat que, després de les eleccions de novembre, es visualitzarà a Catalunya una "majoria parlamentària" formada per CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC partidària d'aquest dret, de manera que ha sentenciat que el PSOE s'ha d'adaptar a aquesta circumstància .

Adscrita al sector més catalanista del partit, Geli diu: "El PSOE té l'oportunitat de liderar una reforma amb profunditat i fer una oferta federal a Catalunya. Ser Pere Navarro va dir que Espanya serà federal o no serà".

L'única cosa que demana l'exconsellera és temps perquè el PSOE i l'Estat acceptin negociar un referèndum a Catalunya, i demana al president català, Artur Mas, que sigui més pacient que amb el pacte fiscal.

"Que ningú pensi que això s'arreglarà en un dia. No pot fer en una hora com pretendre Mas amb la reunió - amb Rajoy - del pacte fiscal. Cameron i Salmond no s'han ventilat el referèndum en una hora. Cal serietat ", ha sentenciat.

L'exconsellera adverteix que la decisió sobre el dret a decidir que prengui el PSOE serà "totalment determinant" per al futur de les seves relacions amb el PSC, un tema que tots dos partits tenen aparcat fins després de les eleccions.

Geli ha lamentat que hi ha "un intent de matar el PSC i repartir el seu vot", però ha reivindicat que els socialistes catalans són imprescindibles, segons ell, perquè hi hagi una majoria social a Catalunya partidària d'una referèndum.

L'exconsellera, ara número dos de les llistes del partit per Girona, ha fet pinya amb l'actual líder del partit, Pere Navarro, deixant enrere el seu distanciament amb algunes de les decisions que ha pres, com la reforma del grup parlamentari que va fer a principis de setembre.

Geli ha discrepat de la decisió de l'exconseller Ernest Maragall de fundar un nou partit: "Crec que ara no era el moment, discrepo amb el posicionament d'Ernest encara que ho respecte. Jo continu al PSC i vull pensar que pot créixer i ampliar la seva base electoral ".

"Vull formar part d'un partit que serveixi per defensar les classes mitjanes i les populars. No faré res mai per debilitar el meu partit

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00