Sociedad

Artur Mas:'' Si hi ha una majoria sobiranista no abandonaré el meu projecte''

El candidat de CiU ha rebutjat una possible coalició amb ERC "perquè encara podem guanyar a les enquestes"

Artur Mas ha declarat a la SER que mantindrà la seva intenció de celebrar una consulta sobiranista encara que no aconsegueixi la majoria absoluta en els comicis. "El projecte no quedaria anul ? lat, però sí debilitat", ha confessat

En l'última setmana de campanya abans de les eleccions a la Generalitat, el candidat de CiU ha visitat 'Hoy por Hoy' per reafirmar la seva intenció de celebrar una consulta popular sobre la independència. Mas demana un "suport massiu" i continua ferma amb la seva intenció de convocar la consulta, "en cas contrari seria un frau".

Más información

Donat a conèixer el resultat de l'observatori de l'empresa My World per Cadena SER, que no li atorga la majoria absoluta, el candidat de CiU no avança "coalicions de Govern amb ERC ni amb ningú", convençut que "encara podem guanyar a les enquestes ".

"Aquesta és la major operació política que s'ha fet en tres segles a Catalunya", ha expressat Mas, i ha expressat el seu desig de "acomodar alguna llei perquè els catalans es puguin expressar lliurement". "Si tinc una majoria sobiranista al Parlament, el gener de 2013 iniciaré les negociacions per convocar consulta", ha declarat el candidat de CiU.

Desnonaments i euro per recepta

Artur Mas ha declarat que "Si tinguéssim independència fiscal de Madrid, paralitzaríem els desnonaments" a través de la dació en pagament.

Quant a la polèmica de l'euro per recepta, declarat recentment inconstitucional pel Consell d'Estat, Artur Mas ha declarat que "Si se'ns obliga a fer marxa enrere, la donarem", però defensa la seva validesa en estar "present en la major part dels països d'Europa ".

"L'euro per recepta no és un problema de recaptació, sinó que les receptes han disminuït un 20%", ha confirmat el candidat.

Es querellarà per la informació que revela comptes a l'estranger

Quant a les informacions recents que vinculen a Mas i al seu partit amb l'existència de comptes de diners públics fora d'Espanya, el candidat les ha titllat de "pura calúmnia i invent" i ha confirmat que durant aquest dilluns presentarà una querella sobre això.

"En un moment determinat el meu pare va fer una regularització fiscal i va pagar els impostos que no havia pagat", ha dit Mas.

Artur Mas: "Si hay una mayoría soberanista no abandonaré mi proyecto''

16:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20121119csrcsrnac_1.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00