Sociedad

200 jutges signen un manifest contra l'indult a quatre mossos condemnats per tortura

Denuncien que aquesta decisió política és indigne i suposa un atemptat contra la independència de la justícia

200 jutges han signat un dur manifest on critiquen l'indult que la setmana passada van rebre els quatre mossos d'esquadra condemnats per tortures l'any 2008. Denuncien que aquesta decisió política és indigne i suposa un atemptat contra la independència de la justícia.

Entre els 200 jutges que firmen el manifest, n'hi ha 53 que estan al capdavant de jutjats a Catalunya, tant d'instrucció, de primera instància, socials, mercantils, de violència domèstica, de les diferents audiències provincials i també del tribunal superior de justícia. També hi apareix la vocal del Consell General del Poder Judicial, Margarita Robles o el magistrat del Tribunal Suprem, Joaquín Giménez.

Consideren que el segon indult concedit divendres passat pel consell de ministres a 4 mossos d'esquadra condemnats per tortures suposa una decisió impròpia d'un sistema democràtic de dret i consideren que és il·legítima i èticament inassumible. Creuen que concedir l'indult en aquestes circumstàncies suposa fer un ús groller i desviat de la institució. I afegeixen que commutar la pena de 2 anys de presó per una multa de 7.200 euros sembla incentivar comportaments, com les tortures, que han de ser expulsats de qualsevol cos policial.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00