Sociedad

L'alcaldessa de Montcada nega les acusacions davant el jutge

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, ha negat davant del jutge de l'"Operació Mercuri" les acusacions de tràfic d'influències que l'imputa el magistrat. Aquesta tarda és el torn de l'alcalde de Sabadell, Manel Bustos

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, a l'esquerra de la imatge, l'arribada dels jutjats de Sabadell per declarar sobre la seva presumpta implicació al Cas Mercuri.ACN

Avui declararà l'alcalde de Sabadell, el socialista Manel Bustos, per qui el jutge ha reservat tota la tarda. Ahir ho van fer la seva dona, el seu germà i dos regidors més del consistori. Així com l'alcaldessa de Montcada i Reixach, Maria Elena Pérez, que ha negat irregularitats en el procés de contractació d'una treballadora del consistori.

L'alcaldessa de Montcada ha assegurat que va contractar una treballadora de l'Ajuntament perquè era la més preparada pel càrrec i ha negat haver rebut pressions de cap persona. La tesi dels investigadors és que Maria Elena Pérez hauria cedit a pressions polítiques per col·locar aquesta treballadora.

Más información

De fet li van intervenir una trucada amb el Secretari d'Organització del PSC, Daniel Fernández, de qui el Suprem haurà de decidir la seva imputació. Segons fonts properes al cas, l'alcaldessa ha assegurat al jutge que per cobrir la plaça va convocar un procés de selecció i ha reconegut que ella mateixa va trucar algunes persones per demanar referència de les candidates.

També ha admès que els tècnics van valorar millor les descartades en alguns aspectes, però ha assegurat que es va decantar per la treballadora sota sospita perquè li va semblar la millor.

Dissabte també van declarar els regidors d d'Urbanisme i Sostenibilitat de Sabadell, imputats per un delicte d'ordenació de territori, així com el germà de l'alcalde Bustos, també regidor d'Espai Públic.

Francesc Bustos va sortir dels jutjats escortat per un grup de militants i càrrecs locals del PSC. Qui també va declarar és la dona del batlle, assessora d'alcaldia, que va assegurar que ha accedit al càrrec per mèrits propis i va defensar la seva innocència i la de l'equip de govern. A tots dos se'ls imputa un delicte de tràfic d'influències.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00