Ocio y cultura

Segona plantada a Wert

El secretari general d'Universitats, Antoni Castellà, no ha participat en la reunió de la Conferencia Sectorial d'Universitats feta aquest matí a Madrid en resposta a "l'agressió" que segons el govern català suposa la Llei de Millora la Qualitat de l'Educació (LOMCE)

El ministre Wert ha lamentat la seva absència i es mostra confiat que es podrà "refer el diàleg" amb Catalunya. La líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho anuncia que es reunirà la setmana vinent amb el ministre d'educació per "millorar el text que no ha volgut negociar el govern català."

Más información

El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, ha enviat una carta al ministre d'educació, José Ignacio Wert, explicant-li que avui no anava a la reunió sectorial que estava convocada a Madrid en protesta per "l'agressió directa contra la llengua catalana, contra l'estatut i contra l'autogovern" que implica la llei d'educació del PP. Castellà entén que el ministre Wert tanca amb aquesta decisió cap possibilitat de diàleg i que el que cal és preparar-se per invalidar els aspectes més lesius de la norma. Per exemple, les universitats catalanes estan treballant ja en una proposta per fer una selectivitat estrictament catalana que eviti el caos que suposaria, tal i com preveu la LOMCE, que cada universitat faci les seves proves. El sistema que proposa Wert genera una "indefensió absoluta als nostres estudiants" i generaria "un caos" perquè "un estudiant que hagi aprovat la revàlida hauria d'anar universitat per universitat fent proves i sense saber exactament amb quin criteri entraria o no". Davant d'això, diu Castellà "les nostres universitats estan treballant ja en fer una única proposta d'examen conjunt. A més aquesta prova conjunta inclouria un examen de català".

En els propers dies es reunirà el consell interuniversitari català per perfilar els detalls d'aquesta prova que suposarà que els alumnes catalans que vulguin entrar a la universitat hagin de fer un examen més que fins ara -revàlida i aquesta nova selectivitat- però almenys evitarà que hagin de fer tantes proves com a sol·licituds d'ingrés presentin.

El ministre d'educació, José Ignacio Wert ha lamentat l'absència del secretari general d'universitats en la trobada d'aquest matí i s'ha mostrat confiat en que "serem capaços de restablir el diàleg en aquest i en d'altres temes."

Wert ha negat a més que les modificacions introduïdes al text -bàsicament per deixar clar que els alumnes catalans hauran de fer obligatòriament l'examen de català per superar les revàlides- suposin una "reculada" del Ministeri en la seva voluntat d'equilibrar la presència del català i el castellà a les escoles catalanes. Des del PP català, la seva presidenta Alicia Sánchez-Camacho ha anunciat que es reunirà la setmana vinent amb el ministre Wert per discutir alguns "canvis" que no ha precisat en el text de la LOMCE. Sánchez-Camacho assegura que "intentarem millorar el text que no ha volgut negociar el govern català". La líder del PP ha acusat a més a CIU "d'enganyar i mentir" als catalans amb falsedats sobre l'impacte real que tindrà la reforma. Camacho ha defensat la normalitat que es puguin fer classes de "matemàtiques o ciències naturals" en castellà.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00