Sociedad

El Govern diu que la llei Wert és una reforma constitucional encoberta

L'executiu apuja el to de la crítica a les portes de la cimera que dimecres, a quarts de cinc de la tarda, aplegarà Artur Mas, Oriol Junqueras, Pere Navarro i Joan Herrera amb el Consell Escolar de Catalunya

ACN

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha qualificat l'avantprojecte de llei d'educació que l de "reforma constitucional encoberta",. També ha apostat per un pronunciament comú que surti de la cimera de dimecres i que mostri unitat d'acció de tots els agents de cara a la tramitació al Congrés.

"Si volen reformar la Constitució que ho facin amb transparència, que no vagin per la porta del darrere d'una forma matussera i amb aquesta sensació d'improvisació", s'ha queixat Homs, que ha considerat "raonable i normal" que la societat estigui reaccionant contra una "agressió" que només fa que crear un "caldo de cultiu".

Más información

El dia abans de la cimera educativa que ha convocat al Palau de la Generalitat el president en funcions, Homs ha qualificat la llei que prepara el govern espanyol de "reforma constitucional encoberta" des del punt de vista competencial, ja que l'Estat es queda per a ell sol la competència educativa quan es tracta d'una de compartida, segons la Constitució.

Segons ell, quedant-se les assignatures troncals, en el fons "es queden el sistema educatiu i l'orientació del mateix", reservant a la Generalitat simplement l'execució. "Això és vulnerar el marc competencial i la distribució que estableix la pròpia Constitució", ha denunciat.

Homs ha instat el govern espanyol a reformar la Constitució "amb tota transparència" si realment és el que volen en lloc d'anar "per la porta del darrere, d'una forma matussera i amb aquesta sensació d'improvisació" perquè van canviant els textos en funció dels esdeveniments.

En aquest escenari, ha apostat perquè hi hagi unitat d'acció de tots els agents de cara a la tramitació de la llei al Congrés, començant amb la cimera educativa d'aquest dimecres. Caldrà defensar la immersió, ha dit, però també les competències catalanes.

Pel que fa a la cimera en concret, ha avançat que el consell escolar pretén fer algun tipus de manifest, però no ha volgut concretar si acabarà sortint un de conjunt. En tot cas, es vol donar un missatge "d'acció unitària per part de tothom", no només del Govern.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00