Sociedad

El Parlament de Catalunya inicia una legislatura crucial

Núria de Gispert, de Convergència i Unió, ha estat reelegida com a presidenta del Parlament de Catalunya en el primer ple de la X Legislatura. CiU i ERC no han tancat encara l'acord de governabilitat i tot indica que el ple d'investidura no arribarà fins al gener

Núria de Gispert recibe el aplauso de los diputados al ser reelegida presidenta del ParlamentACN

De Gispert, d'Unió Democràtica, ha estat escollida amb 79 vots a favor, ha hagut 52 abstencions, i tres diputats - els de la CUP - han votat nul en la primera votació de la legislatura.

En el moment de negociar la composició de la Mesa, els partits ja van acordar com repartirien els seus 135 vots perquè donés un resultat proporcional amb la llei d'Hondt, segons han informat fonts parlamentàries, el que vol dir que cada membre escollit compta també amb vots d'altres formacions.

Más información

En el marc d'aquestes negociacions, el PSC es va mostrar en contra d'aquest sistema per considerar que CiU i ERC "són un bloc governamental" que hauria de produir "una distribució diferent", segons han informat fonts socialistes.

De Gispert (Barcelona, ??1949) s'ha mostrat visiblement emocionada durant les votacions i en el moment en què ha estat ratificada com a presidenta del Parlament, càrrec que ja va ocupar durant els dos anys escassos que va durar l'anterior legislatura.

Les quatre secretaries de la Mesa, ratificades en una tercera votació, estaran ocupades per representants de PSC, PP, CiU i ICV-EUiA, per aquest mateix ordre, de manera que hi haurà membres de tots els grups menys Ciutadans i la CUP i serà per tant més plural que l'anterior.

El socialista Miquel Iceta ocuparà la secretaria primera, el popular Pere Calbó tindrà la segona, el convergent Josep Rull tercera i l'ecosocialista David Compañón la quarta.

La sessió de constitució del Parlament obre a partir d'avui un termini de deu dies per a la investidura del president de la Generalitat, en un moment en què les negociacions CiU-ERC estan encallades, el que podria obligar a esgotar el termini al màxim

Els tres diputats de la CUP al Parlament han proposat aquest dilluns com a nou president de la cambra a Manuel GB, un veí de Burjassot (València) de 53 anys que va intentar suïcidar-se a finals d'octubre en saber-se desnonat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00