Sociedad

Admesa a tràmit la querella d'Ester Quintana

El jutge demana que s'identifiqui els agents antiavalots que integraven les tres unitats dels Mossos que es trobaven a la zona on la noia va perdre l'ull durant els incidents de la última vaga general

El jutge ha admès a tràmit la querella que va presentar Esther Quintana, la veïna de Barcelona que va perdre un ull el 14 de novembre, en plena vaga general, quan es va trobar enmig d'una batalla campal entre antisistema i Mossos d'Esquadra. L'instructor del cas vol el nom dels policies que en aquell moment actuaven a la zona, al centre de la ciutat i també requereix un exhaustiu exàmen forense.

Ester Quintana, la dona que va perdre un ull durant les càrregues policials de l'última vaga general

El jutge té en el seu poder l'últim informe d'Assumptes Interns, que situa tres unitats dels antiavalots en la zona on Ester Quintana va resultar ferida: "DRAGÓ 40, DRAGÓ 403 i DRAGÓ 414", però no identifica quins agents les integraven.

Más información

Sense aquesta informació l'instructor considera "prematur" imputar cap responsable, com li demana la querellant.

En l'auto també es demana que la noia passi "un reconeixement forense" més exhaustiu que determini quina classe d'objecte la va ferir.

Segons el jutge, Ester Quintana va tornar a ratificar-li divendres passat que estava convençuda que havia sigut un agent dels antiavalots, una versió que nega Interior.

El conseller Felip Puig insistia en la segona compareixença al Parlament que "en l'hora i el punt exacte" on Quintana va resultar ferida cap Mosso va disparar i fonts properes al cos asseguraven que els agents havien recollit algunes gomes elàstiques dels manifestants.

El jutge també ha demanat totes les gravacions dels comerços i oficines bancaries, així com de diversos mitjans de comunicació.

Els advocats de Quintana tenen previst presentar-li durant les properes setmanes nous vídeos així com diversos testimonis més.

Declaracions d'Ester Quintana que va perdre un ull a la vaga general del 14N (29-11-2012)

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20121130csrcsrsoc_4.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00