Sociedad

Rigau no assistirà a la reunió amb Wert

La secretària general del Departament d'Ensenyament anirà a la Conferència d'Educació convocada, en representació de la Generalitat

ACN

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, no assistirà aquest dimecres a la tarda a la reunió de la Conferència d'Educació prevista al Ministeri d'Educació. Fonts del Departament d'Ensenyament han explicat aquesta absència perquè la consellera ha estat convocada a l'acte previst per aquest migdia al Parlament per rubricar l'acord de governabilitat tancat entre CiU i ERC.

Más información

En representació de la Generalitat, assistirà a la reunió la secretària general del Departament d'Ensenyament, Maria Jesús Mier. La reunió d'aquest dimecres a Madrid ha de tornar a abordar l'esborrany de la Llei de millora de la qualitat de l'educació (LOMCE) i Wert posarà sobre la taula el mateix document de l'última sectorial.

La reunió de la sectorial d'educació d'aquest dimecres ha de servir per tornar a abordar l'esborrany d'aquesta llei davant de les comunitats autònomes i el ministre posarà sobre la taula el mateix document que va sortir de l'última sectorial, el passat 4 de desembre. En aquesta reunió, la consellera d'Ensenyament es va aixecar de la taula abans que s'acabés la reunió.

Rigau i Wert es van reunir el passat dijous en una trobada on no hi va haver acostament de posicions. La consellera va explicar que hi havia hagut diàleg però no negociació amb el ministre, a qui va reclamar la retirada dels punts que posen entre les cordes el sistema d'immersió lingüística i envaeixen les competències de la Generalitat. Des de la reunió de dijous, ha seguit havent diàleg entre les parts, però no ha servit per acostar les posicions.

Després de la trobada amb el ministre, la consellera va explicar que assistiria a la Conferència d'Educació d'aquest dimecres, però finalment no hi serà present per la coincidència amb l'acte d'aquest migdia al Parlament que servirà per rubricar l'acord de governabilitat entre CiU i ERC.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00