Sociedad

Raons de mal pagador

La Generalitat considera l'exigència del Ministeri d'Ocupació perquè els cursos per aturats es facin en castellà com una "excusa" per no pagar els 191milions d'euros que es van comprometre per aquest any

La Generalitat considera l'exigència del Ministeri d'Ocupació perquè els cursos per aturats es facin en castellà com una "excusa" per no pagar els 191milions d'euros que es van comprometre per aquest any

L'escrit del Ministeri diu que la convocatòria de cursos d'aquest any infringeix "l'ordenament jurídic" perquè imposa que la formació es faci exclusivament en llengua catalana.

Más información

La secretària d'ocupació i relacions laborals, Esther Sánchez lamenta la decisió del govern espanyol i sospita que és una "excusa" per no pagar els 191 milions d'euros que es van comprometre el passat mes de maig però que la Generalitat encara no ha cobrat. "Espero que no vulgui ser una excusa per deixar de finançar els programes de formació, o una excusa per impugnar l'ordre vigents, deixar-la sense efecte i anul.lar qualsevol acció formativa."

Sánchez subratlla a més la ironia que el Ministeri acusi la Generalitat de discriminar els castellanoparlants quan el ministeri si ha deixat de banda en les seves polítiques d'ocupació les persones amb discapacitat. La generalitat té tres setmanes per respondre el requeriment del Ministeri que utilitza arguments molt semblants als del Ministre Wert per intentar imposar l'escolarització dels nens en castellà.

Es citen, per exemple, sentències del Tribunal Constitucional que diuen que encara que el català sigui la llengua pròpia de Catalunya això no pot comportar un desequilibri que acabi perjudicant el castellà.

María Jesús Mier: "En cuanto al tema de la inmersión lingüística no han cambiado nada ni ha salido el tema prácticamente"

00:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20121219csrcsrsoc_17.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00