Sociedad

Troben indicis de delicte fiscal contra Urdangarin

Si el jutge l'imputa per aquest nou delicte haurà de tornar a declarar a Palma per respondre sobre aquest presumpte frau a Hisenda

El duque ha entrado a pie, y no en coche, por la entrada trasera del edificio judicial y ha dirigido unas palabras a los medios de comunicaciónEFE

Segons ha pogut saber la Cadena SER, un informe de l'Agència Tributària a Catalunya sobre els comptes de l'Institut Noos ha trobat indicis que apuntarien a què els gestors d'aquesta fundació van estafar, com a mínim, més de 120.000 euros a Hisenda.

El jutge del cas, José Castro va encarregar a l'estiu un informe a l'Agència Tributària perquè analitzés exhaustivament diversos exercicis fiscals de la Fundació Nóos i d'una desena de mercatils, entre elles, Aizoon, l'empresa immobiliària propietat del duc de Palma i la infanta Cristina.

Más información

Fonts pròximes al cas han explicat a la Cadena SER que l'informe ja està acabat i que els inspectors de la delegació d'Hisenda a Catalunya han trobat indicis que apuntarien que Urdangarin va cometre un delicte fiscal. Tot i que no ha trascendit la xifra defraudada, supera els 120.000 euros. Una reforma del Codi Penal del 2003 estableix que a partir d'aquesta quota, es considera delicte i si està per sota es tracta d'una infracció administrativa.

L'informe de l'Agència Tributària, que encara no ha arribat al jutge de Palma, suposarà que s'enfronti a un delicte fiscal i això implicaria que hagi de tornar a declarar davant del jutge José Castro per donar explicacions.

Anticipant-se a aquest informe d'Hisenda, l'advocat d'Urdangarin, Mario Pascual va presentar un escrit a l'estiu per advertir al jutge Castro que si apareixia delicte fiscal aquest ja hauria prescrit perquè es referia als exercicis dels anys 2003, 2004 i 2005.

Si el jutge accepta imputar-lo per delicte fiscal, s'afegiran als de malversació de cabals públics, prevaricació, frau a l'administració, falsedat documental i blanqueig de capitals. La fiscalia anticorrupció ja ha demanat per ell i per Diego Torres una fiança de 8 milions d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00