Sociedad

13 tècnics imputats per l'accident del Pèndol del Tibidabo

La jutge dóna per tancada la investigació de l'accident del juliol del 2010 on va morir una menor de 15 anys i l'atribueix a "una cadena d'errors"

La cistella on anaven els quatre adolescents de l'atracció accidentada el Pèndol del Tibidabo de BarcelonaACN

Tancada la investigació per l'accident del pèndol del Tibidabo, on l'estiu del 2010 va morir una noia de 15 anys i tres més van quedar ferides, després que un dels braços caigués. La jutge ha imputat finalment a 13 tècnics i en el seu escrit considera que la víctima va perdre la vida a conseqüència d'una cadena d'errors que es podia evitar.

En el seu auto la jutge atribueix l'accident "al trencament dels punts d'encoratge de l'atracció", però assegura que aquest fet puntual deriva d' "una cadena d'errors".

Más información

La titular del jutjat d'instrucció número 2 de Barcelona en destaca tres: en primer lloc parla d'"un mal disseny disseny" de l'atracció, que no hauria tingut en compte "com s'havia de cimentar l'estructura", ni les sobrecàrregues que podia patir".

En segón lloc, la jutge parla d' "una mala tria dels materials" per construir-la i en tercer lloc, d' "un manteniment deficient", perquè, segons assegura en el seu auto, els mecànics no haurien revisat "si l'encoratge tenia fisures".

En total hi ha 13 imputats, entre ells el cap de manteniment i seguretat del Tibadabo, els fabricants de l'aparell, de nacionalitat italiana, els redactors del projecte, els responsables de l'obra, els tècnics de l'empresa de manteniment que revisaven l'atracció i l'enginyer que certificava l'estat de totes les instal·lacions del parc.

La jutge també manté la responsabilitat subsidiària a l'Ajuntament de Barcelona. En canvi ha arxivat la causa per nou imputats més, entre ells dues persones que han mort.

La resolució dóna per acabada la investigació. Ara la fiscalia i les parts tenen 20 dies per presentar el seu escrit d'acusació o demanar l'arxiu de la causa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00