Sociedad

L'Ajuntament de Barcelona aprova declaració sobiranista amb l'abstenció del líder municipal del PSC

Tots els regidors del PSC hi ha votat en contra, tret del seu líder, Jordi Martí, qui s'ha abstingut

L'Ajuntament de Barcelona s'ha adherit a la Declaració de Sobirania aprovada al Parlament de Catalunya. Una votació que ha tornat a deixar en evidència les discrepàncies existents en el PSC.

El president del grup socialista, Jordi Martí, s'ha abstingut, mentre la resta de regidors del seu partit han votat en contra.

Martí assegura que ell ja ha dit en nombroses ocasions que si fos diputat hauria votat a favor, però que a l'Ajuntament hi ha dos raons per les quals ha decidit abstenir-se: "no té massa sentit que després l'aprovin d'altres instàncies de rang menor que las del Parlament de Catalunya. I la segona és perquè presideixo el grup municipal socialista, és obvia i coneguda l'opinió contrària a la declaració de la majoria dels seus membres i per tant, per respecte, em semblava que avui havia de fer aquest gest de convertir en abstenció el meu vot a a favor"

Más información

El primer secretari del PSC, Pere Navarro va dir fa dos dies que donava marge al territori però que considerable desitjable que a Barcelona es rebutgés el text.

Jordi Martí ha dit que és conscient que el sentit del seu vot no és el que li demanava la direcció del PSC però que no se sent desautoritzat per tenir una opinió diferent a la dels regidors del seu grup.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00