Sociedad

Prostitutes per assajar la futura vacuna de la SIDA

Els investigadors de la Unitat de Recerca contra la Sida de l'Hospital Clínic de Barcelona treballen amb un grup de 250 prostitutes amb qui esperen poder fer l'assaig en humans d'una eventual vacuna contra aquesta malaltia del sistema immunitari

ATLAS ESPAÑA

Necessiten disposar d'un nombre important de dones sanes però amb un elevat risc de contraure la malaltia i que estiguin disposades a seguir el programa.

Más información

De moment encara no existeix la vacuna, que els especialistes preveuen que pot arribar a ser una realitat en fase d'experimentació en humans en menys de dos anys. Mentrestant, els investigadors treballen en col·laboració amb ONG's per disposar d'un grup de persones disposades a participar en el programa. A canvi reben incentius econòmics, a més de formació sobre prevenció i un seguiment mèdic periòdic. Amb tot plegat, s'ha aconseguit que les dones que inicialment mostren interès per l'experiència, no se'n desvinculin prematurament.

Amb tot, quan hi hagi una vacuna per testar, caldrà disposar d'un nombre de persones molt més ampli per poder certificar la seva efectivitat. A la meitat de persones se'ls vacuna i als altres no, per veure si hi ha diferència d'impacte entre uns i altres. Ho explica el doctor Josep Maria Gatell: "Quan hi hagi una substància que tingui uns mínims de seguretat de que pugui funcionar hauran de sortir els diners i els recursos per fer els estudis amb les persones necessàries i, per raons ètiques, utilitzar el màxim de mesures preventives amb les dues branques, a més de la potencial vacuna"

Des d'avui, el Clínic exposa una col·lecció de fotografies de Kim Manresa a dones que participen en el Projecte d'Inclusió Social i Sanitària de col·lectius vulnerables

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00