Sociedad

El jutge demana la imputació del socialista Daniel Fernández

El jutge que instrueix el 'cas Mercuri' ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que decideixi si ha d'imputar per tràfic d'influències a Daniel Fernández, el substitut de Zaragoza com a Secretari d'Organització del PSC

El exsecretario de organización del PSC, Dani FernándezACN

Daniel Fernández apareix en el sumari del Cas Mercuri, la suposada trama de corrupció entorn a l'Ajuntament de Sabadell, en una trucada que el propi diputat socialista fa a l'alcaldessa de Montcada i Reixach, Maria Elena Perez, a través del telèfon de l'alcalde Manel Bustos, i en la qual es parla de contractar un càrrec de confiança al consistori.

Es tracta de Carmina Llumà que havia treballat al govern català en època del tripartit. Els investigadors sospiten que Fernández hauria intentat influir l'alcaldessa perquè contractés aquesta dona com a Directora de l'Àrea Territorial de l'Ajuntament de Montcada.

El jutge del Cas Mercuri veu indicis d'un possible delicte de tràfic d'influències i com que Fernández és diputat al Parlament i té la condició d'aforat, envia aquesta part del cas al Tribunal Superior de Justícia perquè decideixi si l'imputa i li prengui declaració.

Más información

D'altra banda el magistrat ha aixecat el secret de sumari d'aquesta part del cas, que també afecta la pròpia alcaldessa de Montcada, l'alcalde de Sabadell Manel Bustos i el seu germà i regidor Francesc Bustos i l'ha prorrogat per la resta de peces durant un mes més.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00