Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad

Mas designarà un independent per controlar les mesures anticorrupció

El president recorda que ja es van revisar els processos d'adjudicació del darrer govern de Pujol i que CDC ha tornat aportacions després de l'escàndol del cas Palau

El President de la Generalitat, Artur MasACN

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que designarà a una persona no vinculada a CiU per seguir la implantació de les mesures anticorrupció. Aquesta figura, ha explicat, revisarà si les iniciatives entren en vigor i l'informarà directament.

Davant els retrets de l'oposició en relació al cas Palau i a la polèmica al voltant del 3%, Mas ha recordat que es van revisar els processos de contractació en el darrer govern de Jordi Pujol i que CDC va retornar les aportacions que havien rebut fundacions vinculades al partit en virtut de convenis amb el Palau de la Música que eren legals, però que podien afectar la imatge del partit.

Más información

Artur Mas s'ha compromès aquest dimecres a seguir de prop la implantació de les mesures de lluita contra la corrupció que ell mateix va proposar després de la cimera amb els òrgans de control de la gestió pública i a donar-ne compte al Parlament. Segons ha explicat en la seva intervenció al ple, ho farà a través d'una nova figura que pensa crear i que tindrà la responsabilitat de fer el seguiment de quines mesures s'impulsen en els àmbits corresponents i l'informi de manera directa. Aquest lloc l'ocuparà una persona no vinculada a CiU, ha apuntat Mas, que no ha aclarit si serà un independent o algú vinculat a una altra formació política.

Davant els reiterats retrets que li han fet diversos grups de l'oposició en relació a la vinculació entre CDC i el cas Palau, el president ha recordat que CDC està retornant els diners que fundacions vinculades al partit havien rebut en virtut de convenis amb el Palau de la Música. Aquests eren legals, segons ha dit, però es va entendre que podien afectar a la bona imatge de la formació.

El president de la Generalitat també ha demanat als grups "objectivitat" quan parlin de casos d'irregularitats. Acte seguir ha dit que ha escoltat expressions "que no convenen" en el ple d'aquest dimecres i ha fet referència a allò que han dit els grups en relació a la polèmica del 3% que va esclatar arran d'unes declaracions de l'expresident Pasqual Maragall al Parlament. Mas ha recordat que la fiscalia anticorrupció va investigar tots els processos de contractació del darrer govern de Jordi Pujol i es va intentar formular alguna acusació. Però tot el procés va acabar en no res, ha sentenciat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00