Sociedad

Homs compareixerà al Parlament per donar explicacions sobre l'acord del cas Pallerols

CiU i ERC eviten la participació de Germà Gordó, llavors secretari del Govern

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, compareixerà al Parlament per donar explicacions sobre l'acord del cas Pallerols, segons ha aprovat la Comissió de Justícia per unanimitat. PSC i ICV-EUiA havien demanat la compareixença d'Homs en qualitat de secretari general de Presidència en el moment en què es va gestar el pacte. La Generalitat era acusació en aquest cas. Ara bé, CiU i ERC han evitat amb el seu vot en contra la participació del conseller de Justícia, Germà Gordó, reclamada per socialistes i ecosocialistes per la mateixa qüestió. Ambdós grups volien que Gordó donés explicacions perquè llavors era secretari del Govern.

Des d'ERC, Pere Aragonès ha justificat l'actitud del seu partit amb l'argument que els serveis jurídics estan adscrits a Presidència, i és per això que la compareixença d'Homs està, ha dit, "plenament justificada", perquè era llavors secretari general de Presidència.

Más información

En canvi, fonts d'ICV-EUiA han subratllat que Gordó era secretari del Govern, que és qui dirigeix els serveis jurídics des del punt de vista polític. Al seu parer, haurien de comparèixer tant Gordó com Homs, i han lamentat el pacte entre CiU i ERC. També l'ha criticat el socialista Jaume Collboni, que ha constatat a través del seu twitter que la federació i els republicans han "salvat" Gordó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00