Sociedad

Crespo declara i ho nega tot

L'exalcalde de Lloret i diputat de CiU, Xavier Crespo, va declarar durant 4 hores i mitja imputat pel cas Clotilde. Va negar totes les acusacions davant la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

L'exalcalde de Lloret i diputat de CiU, Xavier CrespoEFE

Hi va haver corredisses per aconseguir algunes paraules del diputat de CIU i ex alcalde de Lloret però no va voler dir res. Alguns periodistes fins i tot es van entrebancar i van caure a terra mentre el perseguien.

Durant la seva declaració dins de la sala, Xavier Crespo, imputat per suborn i prevaricació, va negar haver desviat grans quantitats de diners cap a les Illes Caiman, tal i com sosté la fiscalia anticorrupció. L'ex alcalde de Lloret de Mar va assegurar també que no ha rebut regals de l'empresari rus, Andrei Petrov i va admetre haver fet dos viatges a Rússia, però per conèixer la seva empresa.

Más información

Xavier Crespo va fer una extensa declaració de més de 4 hores i mitja, la meitat per respondre les preguntes de la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El fiscal li va preguntar si havia desviat grans quantitats de diners a comptes de les Illes Caimà. En primera instància, Crespo no va voler respondre l'interrogatori de la fiscalia però després de consultar-ho en privat amb el seu advocat va negar-ho de forma taxativa. També va negar haver donat a dit una concessió de 90 milions d'euros a una empresa de recollida d'escombraries propietat de Gustavo Buesa, un important empresari amb negocis l'Europa de l'Est tal i com manté la fiscalia. Alguns familiars de Crespo hi treballen, segons fonts judicials.

Els patrocinis de 270.000 euros que l'empresari Petrov va pagar als clubs d'hoquei i futbol no eren cap contraprestació per un suposat tracte de favor, segons ha declarat Crespo. El diputat i el seu advocat no van voler parlar a la sortida del jutjat. Sí que ho va fer el lletrat d'Andrei Petrov, el suposat líder de la trama de corrupció. Gustavo Larraz assegura que tot es va fer segons la llei.

Segons fonts judicials, Crespo va assegurar que havia viatjat amb la seva família a Rússia perquè no volien deixar el seu fill sol a casa i que hi van anar per conèixer d'aprop l'empresa mare de DDC, el negoci que Petrov controlava a Lloret. També va dir que no sabia distingir entre volar en primera classe o segona.

Els dos testimonis que van declarar abans de Xavier Crespo van ratificar el que ja havien dit la Guàrdia Civil. Es tracta d'un constructor que va patrocinar amb 50.000 euros els clubs d'hoquei i futbol de Lloret i un agent de viatges que va organitzar els dos viatges de Crespo i la seva família a Rússia pagats per Petrov.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00