Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad

ERC avala la retallada de la paga extra dels treballadors públics

Al Parlament avui s'ha debatut una moció del PSC que instava a suprimir aquesta mesura però la proposta ha quedat enterrada per Convergència i Unió i els republicans, que s'han aliat una vegada més per tombar-la

Annabel Marcos, de CiU, ha explicat que "ens trobem en la mateixa situació que l'any passat", i ha recordat al PSC que "la mesura de suprimir una paga extra als treballadors públics la va aplicar a tot l'Estat l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero amb els vots favorables del seu partit ".

El diputat d'ERC Sergi Sabrià ha rebutjat la moció i ha recordat que la Generalitat "no està en condicions de no aplicar mesures d'ajust en la seva Administració" donat "que l'Estat espanyol la sotmet a unes mesures d'ofec i asfíxia que són evidents" .

"Si podem evitarem l'ajust-ha indicat-, i si no es pot, volem començar (les retallades) per dalt, des dels càrrecs directius per avall".

El diputat del PSC Jaume Collboni ha indicat que "ERC avala la decisió del govern de CiU de suprimir una paga extra dels funcionaris", i ha posat en dubte l'afirmació que els republicans estan aconseguint "condicionar" l'aplicació de la supressió de la paga extra.

Más información

Segons Collboni, "la pregunta és per què no l'han condicionat abans", i afirma que la posició d'ERC obeeix "a tacticisme dur i pur, perquè el Govern no perdi una votació".

Collboni, que ha centrat la major part de la seva intervenció a criticar el suport d'ERC al govern de CiU en lloc de qüestionar a aquest últim, ha dissentit de la consideració republicana que els funcionaris de la Generalitat són "estructures d'Estat" i ha dit que preferia parlar que són "uns treballadors que tenen uns drets i deures que han de ser respectats".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00