Sábado, 28 de Enero de 2023

Otras localidades

El jutge Fernández Seijo creu que la sentència de la UE és "el quilòmetre zero d'una nova autopista"

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, es mostra satisfeta per la sentència d'Estrasburg però remarca que cal canviar la llei i fer-ho immediatament

El jutge José María Fernández Seijo i la portaveu de la PAH, Ada Colau

El jutge José María Fernández Seijo i la portaveu de la PAH, Ada Colau

El magistrat que va presentar la qüestió al Tribunal de la Unió Europea, el jutge de Barcelona José Maria Fernández Seijo, considera que la sentència dóna una eina als jutges perquè puguin frenar un desnonament si consideren que les clàusules que va aplicar el banc al deutor són abusives.

Això, segons Fernández Seijó, possibilita que es pugui valorar cas per cas els desnonaments. En una entrevista a l'Hoy por Hoy, el jutge parla de "quilòmetre zero d'una nova autopista": "A partir d'avui, qualsevol jutge, fins i tot d'ofici que detectés clàusules abusives podria decidir, com a mesura cautelar, no executar la sentència, no desnonar al consumidor fins que no es fes un judici tranquil sobre les clàusules del contracte. Jo crec que és el quilòmetre zero d'una autopista nova i ens pot portar molt lluny"

El jutge considera que la sentència també comportarà un "canvi de cultura en les entitats financeres". La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca considera que és tracta d'un primer pas que ha de forçar a canviar la legislació vigent. Són declaracions d'Ada Colau també a l'Hoy por Hoy: "Tot i que la sentència obre ja una via per l'actuació judicial immediata i perquè advocats i jutges tinguin un instrument per paralitzar procediments, la qüestió és que cal canviar la llei. Això està damunt la taula del Govern i la ciutadania no entendria que aquestes demandes de mínims que hem reclamat amb el suport majoritari de la població no es regulin amb caràcter immediat"

La sentència del Tribunal Europeu té un ranc superior a la normativa interna sobre hipoteques que existeix a l'Estat, per tant a partir d'ara prevaldrà per sobre de la llei vigent.

José María Fernández Seijo: "Cualquier juez que detecte clausulas abusivas puede frenar el desahucio"

Ada Colau "Claramente es un espaldarazo a lo venimos diciendo y denunciando desde hace cuatro años"

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?