Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 25 de Enero de 2020

Otras localidades

Nens robats: 76 investigacions en marxa a Barcelona

La fiscalia de Barcelona ha hagut d'arxivar 85 casos més per falta de proves, en la majoria dels casos perquè les restes òssies estaven en fosses comunes que no es poden exhumar

La Fiscalia de Barcelona ha hagut d'arxivar una vuitantena de casos de presumptes nens robats des del febrer de 2011, per falta de proves. El principal problema amb els que es troba la investigació és que quan el nadó està en una fosa comuna no poden exhumar les restes per comprovar si el seu ADN es correspon amb el de la mare denunciant. Tot i així, el fiscal investiga 76 casos més.

Fins al moment la fiscalia de Barcelona ha ordenat 13 exhumacions, onze de les quals ja s'han portat a terme.

En totes, s'han trobat restes òssies i s'han demanat proves d'ADN per veure si existeix compatibilitat entre la mare denunciant i el fill, però de moment encara no ha arribat cap resultat.

El principal problema amb el que ha topat la investigació dels casos de nens robats, segons el fiscal especialitzat en delictes d'Odi i Discriminació, Miguel Àngel Aguilar, "és que la majoria de casos s'han hagut d'arxivar perquè les restes estaven en una fosa comuna" i "no es podien exhumar". Això ha passat en 85 de les 161 denúncies presentades des del 2011.

Ara en queden 76 d'obertes, on segons Aguilar, tampoc s'ha trobat "cap trama comuna", ni hi ha "indicis de criminalitat com per demanar alguna imputació".

La fiscalia també presentarà als jutjats una denuncia perquè s'investiguin el cas de set adopcions suposadament irregulars que tenen algunes característiques comunes i el jutge demani l'expedient d'adopció, tot i que de moment el fiscal no hi ha trobat indicis de criminalitat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?