Sociedad

El jutge arxiva la imputació contra l'empresari Joaquim Boixareu

Boixareu va declarar davant del jutge José Castro que havia acceptat ser l'home de palla d'Urdangarín a la Fundació Deporte y Cultura com un favor al Duc de Palma

El jutge del Cas Urdangarín arxiva la imputació de l'empresari català Joaquim Boixareu que va confesar que havia fet d'home de palla del Duc de Palma a la Fundació Deporte y Cultura per evitar que sortís el seu nom, després que el Rei li demanés a Urdangarín que s'apartés.

El jutge considera que l'empresari català, que era amic personal d'Urdangarín, no té cap responsabilitat en la suposada trama perquè no va ocupar cap càrrec ni va fer cap activitat per la Fundació Deporte i Cultura.

Más información

De fet, Boixareu va demanar tornar a comparèixer al jutjat el passat 19 de gener per explicar que havia acceptat fer d'home de palla d'Urdangarín en la constitució de la Fundació Deporte i Cultura, que els investigadors sospiten que va servir al Duc de Palma per continuar amb els projectes iniciats a l'Institut Nóos.

En aquell moment, la casa Reial havia demanat a Urdangarín que s'apartés dels negocis i per això necessitava algú per crear la Fundació.

Boixareu va rebre 30.000 euros per posar en marxa la societat de la qual, segons va declarar, no va cobrar res, perquè ho va fer com un favor a Urdangarín.

En un comunicat, l'empresari del sector metal.lúrgic i president del Consell Social de la UPC assegura que "mai va sospitar que la fundació pogués tenir una altra finalitat que la que constaven en els estatuts; fomentar l'ús de l'esport i la cultura com a eina per la integració social".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00