Sociedad

Duran reconeix que no queda més remei que dialogar amb Madrid

A les portes de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera d'aquesta tarda, el portaveu de CiU al Congrés espera que la voluntat de diàleg passi de les paraules als fets i Madrid permeti eixamplar la capacitat d'endeutament de Catalunya

El presidente de Unió Democrática de Catalunya, Josep Antoni Duran i LleidaEFE/ Mario Ruiz

L'objectiu de la Generalitat és que es compleixi la voluntat de diàleg expressada aquests dies tant pel Govern català com pel espanyol i que acabi permetent a Catalunya endeutar-se més aquest any del 0'7 per cent previst en principi des de Madrid.

Más información

En una conferència aquest matí a la capital espanyola, el líder de CiU al Congrés dels Diputats, Duran Lleida, ha dit que li agrada com sona la música que ha sentit aquests dies sobre la voluntat de parlar entre Catalunya i el Govern espanyol, però també ha reconegut que, tal com està l'economia catalana, a la Generalitat no li queda més remei que parlar amb Madrid: "És evident que si l'únic que et pot ajudar és l'Estat no té sentit que no intentis mantenir el diàleg més fluid possible i en tots els fronts amb el Govern d'Espanya. Per tant, hi ha una claríssima voluntat d'orientar l'acció política dels membres del govern català cap al diàleg amb el govern central"

L'objectiu de la Generalitat és que es compleixi la voluntat de diàleg expressada aquests dies tant pel Govern català com pel espanyol i que acabi permetent a Catalunya endeutar-se més aquest any del 0'7 per cent previst en principi des de Madrid.

En aquesta conferència a Madrid, Duran Lleida també ha parlat de les relacions entre CiU i ERC. Duran qüestiona quan durarà el pacte perquè els republicans es despenjaran d'aquest acord.

Duran i Lleida mai no ha amagat que el pacte d'ERC no és la seva preferència. Assegura, però, que un cop signat el defensa per lleialtat, tot i que no posa la mà al foc de que els republicans facin el mateix: "Em fa més aviat l'efecte que serà Esquerra qui s'allunyarà de Convergència i Unió. Jo he de ser fidel a Esquerra Republicana, va fer un pacte amb nosaltres i al marge de l'opinió que hagi tingut en el passat, quan un pacta amb algú ha de ser lleial"

El líder d'Unió es refereix, sobretot, a les crítiques que ERC llença en els últims dies sobre les retallades del Govern. L'últim cas, ahir mateix, en referència a la corporació de mitjans audiovisuals.

Duran Lleida, en aquesta conferència ha volgut posar l'accent en la sortida de la crisi. Diu que això no va en detriment de la consulta, però recorda que pot ser que se celebri més enllà del 2014.

Al setembre al mateix esmorzar on Artur Mas era el ponent, no hi havia cap membre del Govern del PP. Avui amb Duran, la Vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i el Ministre d'Exteriors, José Manuel Garcia Margallo.

Montoro: "Es matizable, pues hay que hacer la valoración del esfuerzo de las comunidades"

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130320csrcsreco_1.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00