Sociedad

El PSOE fixa les bases de les noves relacions amb el PSC

L'executiva del partit aprova un document conjunt a partir d'on es negocia l'acord del nou protocol. Rubalcaba insisteix en què no vol trencar i centra la futura entesa en el marc del principis de "simetria, reciprocitat i autonomia"

El tuit de la diputada del PSC al Congrés i membre de l'executiva del PSOE, Esperança EsteveTwitter

Executiva de dijous del PSOE -capitalitzada per les recents crisis del partit- i en ple debat de relacions amb el PSC. En aquest context el secretari general del partit, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha fet públic el document que no concreta res però expressa l'esperit sobre el qual es basaran les noves relacions i que es continuaran negociant, segons fonts del PSC, passat Setmana Santa. Rubalcaba insisteix en què ambdós continuaran junts i que es tancaran els punts d'acord en el marc d'una proposta federal basada en els principis de "simetria, reciprocitat i autonomia", tal i com també recull el text.

Rubalcaba ha dit que "hi ha simetries que es poden corregir" sense aclarir si això vol dir que el PSC sortirà de l'executiva i dels congressos del PSOE.

Más información

La cadira dels socialistes catalans a la direcció del grup parlamentari al Congrés continuarà vacant fins que no es tanqui el nou protocol. El document reconeix la discrepància amb el PSC sobre el Dret a Decidir i tal i com al seu dia va dir Rubalcaba identifica les opinions del PSOE amb Espanya i les del PSC amb el sentir dels catalans. D'aquesta manera justifica que s'han de revisar les relacions en ambdós casos...els uns amb el nou protocol i Catalunya i Espanya amb una reforma constitucional "que vagi més enllà de la reforma territorial".

<a name="despiece1"></a>"Serà possible? Molts dubtes..."

La diputada el PSC al congrés i membre de l'executiva del PSOE, Esperança Esteve, s'expressava així a través de les xarxes socials i just després de la compareixença de Rubalcaba davant dels mitjans: "crec en el federalisme. Per avançar és imprescindible reconeixement i respecte entre les parts. Serà possible? Molts dubtes."

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00