Sociedad

Recomanen als afectats per preferents que ho denunciïn als jutjats

L'Associació de perjudicats per les entitats financeres recomanen als afectats per les preferents denunciar als jutjats la seva situació per poder recuperar els diners. No s'acaben de refiar del procés d'arbitratge que proposa el Govern que tanca la porta per sempre a anar per la via judicial

Imatge d'arxiu de l'antiga seu de Caixa LaietanaACN

L'alcalde de Mataró on hi ha 15.000 veïns afectats ha assegurat al programa L'Hora L que la gent tenia dependència emocional de Caixa Laietana com l'entitat de confiança.

Dos matrimonis de Mataró enganyats per l'entitat, ara convertida en Bankia, han explicat al programa que busquen la via per poder recuperar els seus estalvis, 62.000 euros en un cas, 95.000 en l'altre, que van posar en preferents per l'absoluta confiança que tenien amb el director de la seva oficina.

Más información

L'alcalde de Mataró, Joan Mora ha reconegut que la confiança que tot el municipi tenia amb Caixa Laietana per la seva històrica implantació a la ciutat ha acabat derivant amb aquesta estafa: "La gent ho tenia interioritzat. Quan un nen naixia se li obria una llibreta d'estalvis. Per anar a la biblioteca que tenia al Caixa també se li obria. Això havia generat una situació de dependència emocional envers l'entitat, amb la creença que la Caixa feia bé les coses i procurava vetllar pels teus estalvis"

Els que tenen preferents de Bankia, perdran un 38 per cent i els canvien la resta amb accions de l'entitat que estan sota mínims. I els de Catalunya Caixa, perden un 61 per cent del que van posar.

Carolina Poyatos: "La gente de Mataró cuando nace, lo hace con una libreta de Caixa Laietana bajo el brazo"

09:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130320csrcsrsoc_5.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00