Domingo, 28 de Mayo de 2023

Otras localidades

Josep Lluís Trapero, nou cap dels Mossos

El fins ara cap d'investigació dels Mossos s'han convertit en el màxim comandament de la policia catalana. El comissari Josep Lluís Trapero substitueix així a Josep Milan, que ha estat en el càrrec durant els últims 5 anys i mig

El comissari Josep Lluís Trapero, nou cap dels Mossos d'Esquadra

El comissari Josep Lluís Trapero, nou cap dels Mossos d'Esquadra / ACN

En aquesta remodelació, el conseller d'Interior ha enviat a la Catalunya Central, Sergi Pla, el comissari defenestrat per l'episodi de la pilota de goma a Esther Quintana.

Trapero porta 23 anys al cos dels Mossos d'Esquadra, és llicenciat en dret i especialitzat en la investigació de crim organitzat. Va començar la carrera policial a Girona com a agent de base i va anar escalant en la jerarquia del cos fins arribar a comissari.

Des de feia més d'un any era el cap de la comissaria general d'investigació criminal dels mossos, encarregat de dirigir per exemple, operacions anticorrupció, com el cas Mercuri de Sabadell. Ara passa a ocupar el màxim comandament del cos, que actualment compta amb més de 17.000 efectius.

El seu lloc al capdavant de la comissaria general d'investigació criminal l'ocuparà el que fins ara era el sotscap, l'intendent, Antoni Verger. El que no ha transcendit és el destí del fins ahir cap del cos, Josep Milan.

Hi ha dues renovacions més impulsades pel conseller Espadaler; el comissari Sergi Pla, que va presentar la seva dimissió com a cap dels antidisturbis, que dirigirà la regió policial de la Catalunya Central, a Manresa, i el comissari Joan Francesc Martínez Roma, que de la Catalunya Central ha estat traslladat a Barcelona com a màxim responsable de la Sala Central de Comandament, que és el lloc on es reben i es coordinen tots els avisos d'incidències.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?