Sociedad

El president del Col.legi de Veterinaris de Girona diu que cal tancar facultats perquè són una fàbrica d'aturats

Bernat Serdà diu que a l'Estat espanyol hi ha tres o quatre vegades més facultats que als principals països europeus. La crisi no ha fet tancar clíniques, diu, però sí que ha precaritzat la situació dels veterinaris

Un gos atès per un veterinariACN

Ara mateix hi ha 97 clíniques veterinàries a les comarques de Girona i segons Serdà no n'han tancat gaire durant la crisi. El que s'ha reduït és la facturació, perquè els amos de mascotes minimitzen la visita al veterinari i opten pel tractament més econòmic, i ha empitjorat la situació dels veterinaris que hi treballen.

Serdà diu que, sense que ara mateix hi hagi una bossa d'aturats excessivament gran, això pot canviar perquè hi ha massa facultats. Per això, des de Girona no s'ha demanat mai una facultat per la UdG i per això pensa que se n'haurien de tancar unes quantes de les actuals.

El president del Col·legi de Veterinaris de Girona diu que els últims anys la professió s'ha feminitzat i urbanitzat i ha recordat que a part d'atendre mascotes, també tenen un paper fonamental en la potent indústria càrnia.

Más información

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00