Jueves, 20 de Enero de 2022

Otras localidades

El Tercer Sector acusa Rajoy de fer una retallada ideològica

Les entitats d'aquest àmbit afirmen que el Partit Popular vol desmuntar el que el govern de Zapatero va qualificar com la quarta pota de l'estat del benestar

Los expertos denuncian una "derogación encubierta" de la dependencia que tendrá un 13% menos de financiación.

Los expertos denuncian una "derogación encubierta" de la dependencia que tendrá un 13% menos de financiación. / GETTY IMAGES

La Taula del Tercer Sector considera grotesca la decisió de l'executiu central i l'Associació Catalana de Recursos Assistencials reclama que Catalunya defineixi per si mateixa com vol construir l'estructura de la Dependència.

Amb la prudència d'esperar a conèixer exactament quina repercussió té la nova retallada, Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector, considera grotesc que el Govern central orienti les seves polítiques al desmuntatge de la Llei de la Dependència: "Té una intencionalitat política clara, inadmissible pel sector i que demostra cap a on orienta les polítiques el Govern de l'Estat. És una total manca des responsabilitats cap als acords existents"

Per la seva part, Cinta Pasqual, presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials posa l'accent en el fet que a Catalunya el grau de copagament ja és superior al de moltes altres comunitats autònomes i reclama que el país defineixi el seu propi model de dependència: "A Catalunya el copagament ja està al voltant del 30 per cent , sobre tot en residències, que és el servei més gran que hi ha. No totes les Comunitats Autònomes havien fet els deures i algunes estaven amb un copagament del 10 i fins i tot algunes no en tenien. Però a Catalunya els deures ja s'han fet i els catalans i les catalanes no podem més, perquè entre d'altres coses ja paguem el que diu la llei"

Les dues entitats consideren que l'Estat pretén desmantellar la dependència d'amagat i denuncien també que el Govern els havia assegurat l'any passat que els ajustos no tenien la voluntat de retallar, sinó de poder destinar els diners que s'estalviaven a altres finalitats vinculades a la dependència, un compromís que ara consideren que s'ha traït.

Continua el desmantellament de la llei de la dependència. (02/05)

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?