Viernes, 01 de Julio de 2022

Otras localidades

Els jutges substituts alerten d'un col.lapse a la justícia catalana a partir del juny

Serà llavors quan aquests professionals, que representen un 20 per cent dels magistrats que exerceixen a casa nostra, es quedin a l'atur, tal com dicta la reforma del ministre Gallardón

Un judici a l'Audiència de Barcelona

Un judici a l'Audiència de Barcelona / RÀDIO BARCELONA

Són jutges que fins ara resolien un 30 per cent dels processos, que ara quedaran pendents de la capacitat que tinguin els titulars d'assumir-los.

A Catalunya, de mitjana, treballa un centenar de jutges suplents cada dia. Són professionals que fins ara reforçaven la feina dels ja col.lapsats jutjats i que a partir del mes vinent es queden a l'atur. Asseguren que això endarrerirà encara més la resolució de sentències que en els casos penals ja triguen de mitjana un any en dictar-se i en els contenciosos pot arribar fins a dos.

Una situació que, segons que asseguren els jutges, encara es pot fer més complicada a comarques on un mateix professional podria arribar a fer-se càrrec de dos jutjats quan falti l'altre company.

El substituts, alguns jutges amb més de 10 anys d'experiència i que ja arrossegaven una situació precària, adverteixen que el seu acomiadament no suposarà cap estalvi econòmic a l'administració. La seva portaveu, Esmeralda del Rio, diu que "És un ERO encobert i defensem que no hi ha cap estalvi econòmic, perquè cobraran els titulars aquests serveis que no podran donar, al menys amb la qualitat actual, d'una justícia ja col.lapsada, i després perquè tots nosaltres demanarem la prestació d'atur"

A Catalunya hi ha actualment 779 jutges, quan segons la ratio de la Unió Europea n'haurien de ser un miler. A partir del mes vinent, seran 300 menys.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?